Оризови спагети с телешко и гъби
Телешко и гъбки се увиват в оризови спагети.
Необходими продукти:
- 250 г нарязано на тънко говеждо месо
- телешки бульон
- зехтин
- 1 средно голяма глава жълт лук, нарязан
- 4 скилидки чесън, нарязани
- 1 буркан гъбки
- 1 средно голям пакет оризови спагети
- соев сос
- оризово вино / бяло вино за готвене
Начин на приготвяне:
1. Накиснете оризовите спагети за поне 30 минути да омекнат.
2. Запържете чесъна и лука в малко зехтин. Когато лукът се карамелизира, добавете гъбите, след което и нарязаното на тънко телешко месо.
3. Когато телешкото е почти готово, добавете в тигана малко соев сос и бяло вино за готвене.
4. Докато се досготвя телешкото, сипете в отделна тенджерка телешкия бульон и кипнете на слаб огън.
5. Преди да е напълно готово телешкото, прехвърлете съдържанието на тигана (телешкото, гъбите, лука и т. н.) в тенджерката с телешкия бульон и разбъркайте всичко добре. Изчакайте да кипне и добавете спагетите.
6. Оставете всичко да поври за няколко минути, за да поемат спагетите от чудесния аромат на телешкото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ