Пържени кюфтенца от леща и булгур с козе сирене
Пържени вегетариански кюфтенца от леща и булгур с козе сирене.
Необходими продукти:
- 140 г червена леща
- 150 мл портокалов сок
- 350 мл вода
- 2 дафинови листа
- 90 г булгур
- 80 мл зехтин
- 1 глава лук
- 1 ч.л. захар
- 4 яйца
- 6-8 зърна бахар, смлян
- лют червен пипер
- 2-3 ч.л. сол
- млян черен пипер
- 1 с.л. брашно
- козе сирене
- течен мед
- пресни червени чилита
- листа мента
Начин на приготвяне:
1. Сварете лещата с дафиновите листа за 15 мин. във вода и портокалов сок. Обелете лука и го нарежете ситно. Глазирайте го със захарта в зехтин и 1 с.л. вода. Смесете лука и булгура с лещата и соса й и оставете сместа да престои 1 1/2 часа.
2. Разбийте брашното и яйцата и ги добавете при лещата. Овкусете щедро с пипер, чили и смлян бахар. Разделете тестото на 2 равни части. Овкусете едната част със сол и изпържете малки кюфтенца от 1 ч.л. от течното тесто в тиган със зехтин, за около 2 мин. от всяка страна. Оставете ги да се отцедят върху кухненска хартия. Направете същото и с останалото тесто.
3. Разбъркайте на крем малко течен мед и козе сирене и поставете от тази смес върху всяко охладено кюфтенце. Украсете с фино нарязано чили чушле и ментови листа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ