Постни пържени кюфтета с булгур и леща
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2825
Вегански кюфтенска с варива и къри.
Бон Апети
Излъчен на 27.11.2015
Постните кюфтета трудно биха нахранили любителите на мръвката и онези, които не постят, но за всички тях тази рецепта може да послужи като идея за едно вкусно мезе, в което отсъстват животински продукти. Малките пържени топчици с хрупкава коричка и дъх на индийски подправки ще пленят дори и небцето на онези, свикнали да си хапват мръвки. Комбинацията от булгур и червена леща пък прави ястието нетрадиционно и добавя в него нотка екзотика.
Най-важните съставки
булгур, вода, къри, леща, лимонова кора, лук, магданоз, овесени ядки, олио, сол, сол и пипер, червена леща, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ