Мини кебапчета с булгур
Средно | Порции 4
| Видяна: 3450
Хапки от телешка кайма.
Необходими продукти:
- 1½ ч.ч. (250 г) булгур
- 450 г телешка кайма
- 1 глава лук, нарязан
- 4 скилидки чесън, нарязан
- пресни листа мента (около 12 стръка)
- 4 ч.л. сол
- 2 ч.л. смляна канела
- 1 ч.л. смлян пипер
Начин на приготвяне:
1. Накиснете булгура във вода за поне 3 ч.
2. Отцедете много добре от излишната вода.
3. Пюрирайте лука, чесъна и листата мента наедро в голяма купа.
4. Прибавете булгура, каймата, солта, канелата и смления пипер.
5. Омесете много добре до офрмянето на тесто.
6. Направете продълговати топчици от тестото от по 5 см и ги изпържете на маслена баня 180°С за около 10 мин. или до покафеняване.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ