Регистрация

Пълнен лук с кайма

Пълнен лук с кайма
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3982

Пълнен лук с кайма

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 големи глави лук
  • ½ ч.ч. кайма
  • 1 ч.ч. пилешки бульон
  • 1 ч.л. олио

За плънката:

  • ¼ ч.ч. нарязан зелен лук
  • 2 с.л. нарязани листа кориандър
  • 1 с.л. нарязана сладка чушка
  • 1 домат, нарязан фино
  • ⅛ ч.л. наситнено чили
  • ½ ч.ч. галета
  • ⅛ ч.л. смлян пипер
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Изгребете с лъжица вътрешността на лука и я нарежете на кубчета.

2. Сгорещете олио в тиган и сотирайте нарязания лук до прозрачност.

3. Прибавете месото и пържете 5–7 мин.

4. Охладете и го прибавете към останалите продукти за плънката и разбъркайте много добре.

5. Напълнете издълбаните глави лук със сместа и ги сложете в незалепващ съд.

6. Полейте пилешкия бульон отгоре и сложете капака на съда.

7. Гответе 45–50 мин.

8. Поднесете горещо.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта