Пълнен лук с кайма
Средно | Порции 6
| Видяна: 3982
Пълнен лук с кайма
Необходими продукти:
- 6 големи глави лук
- ½ ч.ч. кайма
- 1 ч.ч. пилешки бульон
- 1 ч.л. олио
За плънката:
- ¼ ч.ч. нарязан зелен лук
- 2 с.л. нарязани листа кориандър
- 1 с.л. нарязана сладка чушка
- 1 домат, нарязан фино
- ⅛ ч.л. наситнено чили
- ½ ч.ч. галета
- ⅛ ч.л. смлян пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Изгребете с лъжица вътрешността на лука и я нарежете на кубчета.
2. Сгорещете олио в тиган и сотирайте нарязания лук до прозрачност.
3. Прибавете месото и пържете 5–7 мин.
4. Охладете и го прибавете към останалите продукти за плънката и разбъркайте много добре.
5. Напълнете издълбаните глави лук със сместа и ги сложете в незалепващ съд.
6. Полейте пилешкия бульон отгоре и сложете капака на съда.
7. Гответе 45–50 мин.
8. Поднесете горещо.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ