Пълнени пуешки гърди със сушени плодове
Руло от пуешки гърди с плънка от орехи и сушени кайсии.
Необходими продукти:
- 2 парчета пуешки гърди (по около 500 г всяко)
- 3 см. корен джинджифил
- 100 г сушени кайсии (може да добавите и стафиди по желание)
- 80 г орехови ядки
- 40 г галета
- 1 глава лук
- 2 с.л. олио
- 2-3 с.л. зехтин
- 1 яйце
- сол и пипер на вкус
- пресен магданоз
- 1/2 ч.л. кимион
За гарнитурата:
- 600 г картофи
- 100 мл мляко
- 100 г масло + оюе 30 г за соса
- сол и индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. Изтънете гърдите като ги разрежете през дебелината на по-тънко праче. Не разрязвайте докрай - нека се получи голяма плоска пържола. Повторете с второто парче месо. После овкусете със сол и пипер и покапете със зехтин.
2. Накиснете сушените плодове във вряла вода за 15-тина минути. След това отцедете и наситнете. Наситнете лука, магданоза и ореховите ядки. Джинджифила рендосайте на дребно ренде.
3. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него лука до прозрачност. Добавете джинджифила и плодовете и гответе 3-4 минути. Махнете от огъня и охалдете. Добавете орехите, галетата, сол и пипер, магданоза и яйцето и разбъркайте.
4. Разпределете плънката в двете пържоли и завийте на руло. Фиксирайте с клечки за зъби. Покапете със зехтин, сложете в тавичка и запечете на 190 градуса в предварително загрята фурна за 30-тина минути.
5. Картофите за гарнитурата сварете, обелете и прехвърлете в купа. Намачкайте с преса за картофи, добавете сол и индийско орехче, масло и мляко и разбийте на пухкаво пюре. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПАСАТОР!
6. Готовото месо извадете от тавата. Налейте в нея 80 мл вода и сложете на котлона. С лъжица остържете остатъците докато се получи мътен воднист сос. Прецедете го и добавете в него 30 г студено масло.
7. Поднесете рулата с картофеното пюре и соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ