Пилешки рулца с бекон и яйчена заливка
Печени пилешки гърди с коричка от кашкавал, яйце и подправки.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди (лява и дясна, около 800 г - 1 кг общо)
- 4 големи слайса бекон
- 4 големи пресни печурки
- сол и пипер на вкус
- зехтин
- 12 листа босилек (плюс още 5-6 за заливката)
- 2 яйца
- 80 мл мляко или по-добре течна сметана
- 200 г кашкавал или друго жълто сирене по избор
Начин на приготвяне:
1. Гъбите нарежете много на ситно.
2. Гърдите разполовете и всяко от получените парчета изтънете като разрежете през средата на дебелината. Трябва да се получат 4 големи и тънки пилешки пържоли от гърди. Обтрийте ги със сол и пипер.
3. Върху всяка гърда поставете лентата бекон, отгоре разпределете листенца босилек (по 3 броя) и поръсете наситнена гъбка. Завийте на руло и фиксирайте с клечки за зъби.
4. Запечтайте на сух или съвсем леко намазнен тиган рулата от всички страни и прехвърлете в тава.
5. Разбийте яйцата в купа, рендосайте отгоре кашкавала, добавете млякото (сметаната) и наситнени листа босилек и разбъркайте.
6. С получената заливка полейте рулата и ги вкарайте в предварително загрята на 180 градуса фурна да се запекат за 30-35 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ