Пълнени праскови с овесени ядки
Праскови от компот с плънка от карамелизирани ядки и канела.
Необходими продукти:
- 1 консерва или компот праскови
- 200 г овесени ядки
- 3 с.л. захар
- 1/2 ч.л. канела
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Отцедете прасковите от соса или сока и ги подредете в чиния с отвора нагоре.
2. Сгорещете тиган на умерен огън и без да го намазнявате изсипете вътре овесените ядки, захарта и канелата. Разбърквайте постоянно за няколко минути. Ще се получат карамелизирани овесения ядки.
3. Разпределете ги във вътрешността на прасковите.
4. По желание можете да капнете малко от соса на консервата или компота, но опитайте кой вариант ви харесва повече - сиропирани или сухи.
5. На финала поръсете с пудра захар и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ