Пълнени пилешки гърди с маслини
Рулца от пилешки гърди с маслинова плънка.
Бон Апети
Излъчен на 10.01.2018
Вкусни мариновани пилешки спретват готвят Лора и Стоян, като залагат на марината с оцет и готвене в много масло за да направят сочно сухото пилешко месо. А за да има контрастиращ вкус, филето се пълни с маслини и магданоз и се ароматизира с подправки. Получават се вкусни хапчици, подходящи както за основно, така и за ордьовър.
Първо пържолите се изтъняват и се начукват, за да стане месото като лист. След това се прави марината от оцет, чесън, кафява захар, риган, сол и пипер. Филетата се заливат с тази марината и се оставят за 2 часа в хладилник, откъдето можете да извадите маслото, за да се стопли на стайна температура.
Малко преди да продължим с готвенето на мръвките си правим плънката като смесваме размекнатото масло с наситнени черни маслини, магданоз и подправки. После намазваме едната страна на всяко филе, увиваме на руло и фиксираме с клечки за зъби. Можете да готвите така рулата или да ги разрежете на малки рулца напречно.
Месото се запича на тиган, сосът от готвенето се монтира с масло и готовите хапки, от които предварително сте извадили клечките, се сервират със заливка от масления сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ