Пълнени пилешки гърди с бекон и кашкавал
Печени пилешки гърди с плънка от майонеза, гочица, кашкавал и шунка, поднесени със заливка от млечно-горчичен сос.
Необходими продукти:
- 2 дебели сочни пилешки гърди
- сол и пипер
- 1,5 с.л. горчица
- 3 с.л. майонеза
- 1 скилидка чесън
- 4 плочки кашкавал за сандвичи
- 6 слайса бекон или шунка
- 2 с.л. галета
- 4 с.л. олио
- 50 г пармезан, кашкавал или друго твърдо сирене
- 30 г масло
- 1,5 с.л. брашно
- 200 мл мляко + 1 с.л. с връх горчица
Начин на проготвяне:
1. Всяка от гърдите сложете на дъска и разрежете на пеперуда през средата на дебелината без да прекъсвате на две отделни парчета. Поръсете вътрешността на разреза със сол и пипер, а гладката външност обтрийте с тези подправки.
2. В купа смесете 1,5 с.л. горчица с майонезата. Разбъркайте и добавете намачкана скилидка чесън. Размешайте отново.
3. С половината от тази смес намажете щедро вътрешността на разрязаните гърди.
4. Подредете си със застъпване 3 от слайсовете бекон или шунка. След това пак със застъпване си сложете 2 слайса кашкавал за сандвичи. Завийте кашкавала на руло, пехвърлете го върху слайсовете колбас и завийте на руло отново. След това прехвърлете полученото руло в средата на разрязаната гърда - там където спира разрезът. Прехлупете гърдата, за да стане отново цяла. Защипете разрязания край с клечки за зъби или шиш. Поставете в намазан с олио тиган с огнеупорна дръжка или в кръгла тавичка и направете същото с втората гърда, останалите три слайса колбас и 2 плочки кашкавал.
5. Двете гърди в тавичката намажете отгоре с останалия микс от майонеза и горчица. След това поръсете с по 1 с.л. галета всяка и покапете с олио.
6. Пъхнете в предварително загрята на 200 грдуса фурна за 25-30 минути.
7. Пез това време направете соса като разтопите в касерола маслото и добавите брашното. Бъркайте докато се получи светло златисти маслени валамета и добавете горчица. Размешайте и при постепенно бъркане налейте млякото. Ако кремът става твърде гъст, можете да добавите още мляко.
8. Овкусете със сол и пипер и оставете да покъкри 2-3 минути. През това време рендосайте избраното от вас твърдо сирене. Изсипете го в касеролата, махнете от огъня и разбърквайте докато се разтоври.
9. Готовите гърди извадете в две отделни чинии. Разрежете всяка напречно на 2 парчета под лек диагонал и поствете парчетата едно до друго или едно върху друго с отвора нагоре. Залейте с част от соса и сервирайте като поднесете встрани още сос.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ