Пилешки гърди в бекон с плънка от авокадо
Пилешко гуакамоле или пълнено пилешко филе с авокадо и домати.
Необходими продукти:
- 4 плода авокадо
- 1 глава лук
- 1 домат
- 8 стръка пресен магданоз
- сол и черен пипер на вкус (рецептата си гълта повечко, така че можете да сложите и по 1 ч.л. без връх)
- 4 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- 1 комплект пилешки гърди
- още сол и пипер
- 8 ленти бекон
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете продуктите за плънката, които са същите като за направата на гуакамоле. Обелете авокадото и го намачкайте на пюре. Обелете домата и го нарежете на кубчета. Лука и магданоза наситнете. Разбърквайте добре, подправете със сол, пипер и лимонов сок и разбъркайте пак.
2. Пилешките гърди разделете през средата на лява и дясна и след това всяка гърда разполовете по ширина, за да се получат 4 парчета месо. Овкусете ги със сол и пипер.
3. С нож направете дълбок надлъжен разрез през ширината по средата на гърдата, без да разрязвате крайщата. Трябва да се получи нещо като чувалче от месо. Напълнете отвора с гуакамолето.
4. След това увийте пълнената четвъртинка гърда в ленти бекон. Когато сте готови и с четирите парчета, ги запечете на сух тиган за по 2 минути от всяка страна. Идеята е само да се запечатат. Работете на много силен котлон.
5. Запечатаните месца прехвърлете в тавичка и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.
6. Сервирайте с млечен сос и свежа салата по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ