Регистрация

Пълнени пилешки бутчета с гъби

Пълнени пилешки бутчета с гъби
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1330

Рулца от пилешки бутчета със сметана и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-6 долни пилешки бутчета (парти бутчета)
  • 1-2 глави лук
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио
  • 2х20 г масло
  • 8 гъби
  • 2 скилидки чесън
  • няколко стръка копър
  • 50-60 мл сметана

Начин на приготвяне:

1. Внимателно започнете да разделяте кожата от горната част на бутчето докато я смъкнете цялата без да я късате до кокала. Трябва да си остане закачена за него. Сега вземете остър нож и махнете месото с част от кокала. Трябва да остане върха на кокалчето на бутчето с цялата кожа на него. Отделеното месо почистете от кокала и смелете на кайма в чопър или в месомелачка. Останалата кожа намажете със сол и пипер.

2. Наситнете лука, чесъна и гъбите. Сгорещете олиото и запържете лука и чесъна за няколко минути. Добавете гъбите и 20 г масло и гответе докато водата им се изпари. Вкарайте след това и каймата, гответе до омекване и разделяне на трохи. Овкусете със сол и пипер, залейте със сметаната, кипнете и оставете да покъкри 2-3 минути. Добавете наситнения копър и махнете от огъня.

3. С получената смес напълнете кожата на бутчетата. Фиксирайте с клечки за зъби, за да не изпада. Можете и да зашиете, ако ви е по-удобно.

4. Подредете бутчетата леко изправени в тава. Сложете по малко масло отгоре и печете на 180 градуса за 15-20 минути.

5. Сервирайте с гарнитура по избор.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта