Пълнени круши с бекон и пармезан
Кошнички от круши с беконена плънка.
Необходими продукти:
- 4 круши
- 200 г бекон
- 80 г масло
- 50 г пармезан
- 1-2 стръка зелен лук
- 1 с.л. галета
Начин на приготвяне:
1. Измийте крушите и ги разполовете през средата. Издълбайте част от сърцевината с чаена лъжичка. Подредете плодовете с отвора нагоре в тава, намажете с масло и бутнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.
2. През това време наситнете бекона и лука. Сгорещете масло в тиган и запържете. Добавете пармезана и изчакайте да се разтопи. Добавете галета и разбъркайте хубаво.
3. Получената смес разпределете в крушите и ги върнете на 180 градуса за още 10 минути. По желание капнете малко течна незаквасена готварска сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ