Регистрация

Свинско със задушени круши

Свинско със задушени круши
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3009

Свинско с крем-сос с пипер и задушени круши.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За месото:

  • 4 дебели парчета свинско - около 400 г всяко
  • пипер и сол
  • 2500 мл сметана
  • бучка масло
  • 4 с.л. бренди

За крушите

  • 800 г стерилизирани круши - може и обикновени, но със стерилизирани става по-хубаво
  • 1 лимон
  • канела
  • малко захар
  • бутилка червено вино

Начин на приготвяне:

На месото:

1. Поръсете суровото месо със сол и пипер и хубаво втрийте с ръце.

2. В тиган сложете много масло и го сгорещете на висока температура до покафеняване.

3. Сега сложете месото и бързо изпържете от двете страни докато се сготви отвън.

4. Намалете на ниска температура и пържете около 45 мин.


На соса:

1. Когато месото е готово, го извадете от тигана.

2. Сипете цялата сметана в същия тиган от месото.

3. Прибавете брендито.

4. Овкусете хубаво с пипер.

5. Оставете на среден огън да се сгъсти леко.


На крушите:

1. Обелете крушите и ги нарежете на парчета.

2. Сложете ги в тенджера с малко вода на дъното. Само колкото да не изгорят.

3. Гответе ги малко по този начин и когато водата изври, сипете виното.

4. Оттук насетне постепенно добавяйте канела, захар и лимонов сок, докато ви хареса на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта