Свинско със задушени круши
Свинско с крем-сос с пипер и задушени круши.
Необходими продукти:
За месото:
- 4 дебели парчета свинско - около 400 г всяко
- пипер и сол
- 2500 мл сметана
- бучка масло
- 4 с.л. бренди
За крушите
- 800 г стерилизирани круши - може и обикновени, но със стерилизирани става по-хубаво
- 1 лимон
- канела
- малко захар
- бутилка червено вино
Начин на приготвяне:
На месото:
1. Поръсете суровото месо със сол и пипер и хубаво втрийте с ръце.
2. В тиган сложете много масло и го сгорещете на висока температура до покафеняване.
3. Сега сложете месото и бързо изпържете от двете страни докато се сготви отвън.
4. Намалете на ниска температура и пържете около 45 мин.
На соса:
1. Когато месото е готово, го извадете от тигана.
2. Сипете цялата сметана в същия тиган от месото.
3. Прибавете брендито.
4. Овкусете хубаво с пипер.
5. Оставете на среден огън да се сгъсти леко.
На крушите:
1. Обелете крушите и ги нарежете на парчета.
2. Сложете ги в тенджера с малко вода на дъното. Само колкото да не изгорят.
3. Гответе ги малко по този начин и когато водата изври, сипете виното.
4. Оттук насетне постепенно добавяйте канела, захар и лимонов сок, докато ви хареса на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ