Круши с извара, мед и канела
Пресни круши с ядки в меден сос.
Необходими продукти:
- 4 круши
- 200 грама извара (може и меко бяло сирене по ваш избор)
- 8 с.л. мед
- канела
- 100 грама бадеми или орехи (може лещници, кашу или други ядки по избор)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете крушите на филийки по ширина. Нека дебелината на всяка от тях бъде не повече от 0,5 сантиметра. Разбийте изварата с вилица или преса докато стане гладка. Ето и как да подредите десерта.
2. Сложете първата филийка, която е долната част на крушата с мустачките. Знайте, че целта е да се подреди плода в първоначалната си форма, но на пластове, между които има плънка. Намажете парчето с извара и захлупете с второ. Него също намажете и да последва трето. Така докато се подреди цялата круша.
3. Накрая полейте с меда, поръсете с канела и натрошени ядки. Приготвя се лесно, а е вкусно, полезно и красиво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ