Пълнена момордика в супа от лотус
Лесно | Порции 3
| Видяна: 3074
Китайско вегетарианско ястие със заместител на месо.
Необходими продукти:
- 1 момордика (горчив пъпеш), без семената и нарязана на колелца с дебелина 5-7 см
- шепа китайски спагети, накистати в студена вода до омекване
- шепа сушена китайска черна дървесна гъба, накисната
- 1 ч.ч. вегетариански заместител на месо по избор
- 1/2 глава лук, нарязан на кубчета
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. пипер
- 1 ч.л. рибен сос
- 1 яйце
- бульон
- 1/2 корен от лотус, нарязан на парчета с големина 1,3 см
- 1,5 л зеленчуков бульон
- 1 скилидка чесън
- 1 стрък лимонова трева (10 см)
- 1 ч.л. олио от канола
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти за плънката и напълнете момордиката.
За супата:
1. Загрейте на силен огън олиото и сложете чесъна и лимоновата трева, докато си пуснат аромата. След това добавете бульона, корена лотус и рибения сос.
2. Покрийте и оставете да заври. Махнете капака и намалете котлона до среден.
3. Внимателно сложете пълнените момордики в бульона, върнете капака и оставете да къкри 15-20 мин.
Най-важните съставки
заместител на месо, зеленчуков бульон, китайски спагети, корен от лотус, лимонова трева, лук, олио от канола, рибен сос, сол, черен пипер, черни китайски гъби, чесън, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ