Момордика с картофи
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 3235
Вегетарианска манджа с яйца и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 тънко нарязана и почистена от семената момордика
- 1 зелена сладка чушка, нарязана на кубчета
- 1 домат, нарязан на кубчета
- 1 бял лук, нарязан на кубчета
- 2 средни картофа, нарязани на кубчета
- 3 разбити яйца
- олио от слънчогледови семена
- 3 с.л. соев сос
- морска сол
- червен чили пипер
Начин на приготвяне:
1. Запържете момордиката, нарязана на парчета, в малко олио до покафеняване. Извадете от мазнината и оставете да се отцеди върху кухненска хартия.
2. Овкусете със сол и чили пипер.
3. В останалата мазнина сложете картофите и лука и запържете докато лукът стане полупрозрачен.
4. Сложете разбитите яйца в тигана и бъркайте до готовност. Овкусете със соев сос.
5. Прибавете чушката и домата, след това сложете и момордиката. Разбъркайте и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ