Регистрация

Пуешко чили с ананас

Пуешко чили с ананас
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2494

Нетрадиционно чили с пуешко месо, плодове и царевица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   500 г пуешко месо
  •   ¼ чаша зехтин
  •   1 глава лук, нарязана
  •   2 червени камби, нарязани
  •   1 люта чушка
  •   2-3 скилидки чесън
  •   2 супени лъжици чили на прах
  •   1 супена лъжица кимион
  •   1 супена лъжица сол
  •   1 консерва ананас на кубчета
  •   1 консерва смлени домати
  •   1 консерва боб
  •   1 чаша замразена царевица
  •   ½ чаши настъргани моркови

Начин на приготвяне:

1. В тиган загрейте зехтина на средна температура. Сложете лука и камбите и пържете за около 10 минути, докато омекнат.

2. Сложете лютата чушка и чесъна. Добавете пуешкото месо, кимиона, чилито и солта. Разбъркайте добре. Когато пуешкото месо е почти готово, добавете консервата от домати и оставете да къкри за около 5 минути.

3. Намалете температурата. Добавете консервите от ананаси боб, царевицата и морковите. Използвайте сока от консервата ананас, за да подсладите чилито. Оставете го да къкри за около 10-15 минути. Добавете сол и чили на прах, ако е необходимо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта