Пуешко руло със спанак и кашкавал
Пуешки роладини със спаначена плънка и коричка от бекон.
Необходими продукти:
- олио
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- сол и пипер
- 125 г спанак
- 1 с.л. лимонов сок
- 30 г твърдо жълто сирене (пармезан, кашкавал или гауда)
- 1 кг цяло парче пуешко (може и по-малко, ако не намерите толкова голямо)
- 10-тина слайса бекон - тънки и правилни парчета
- 10-тина стръка магданоз
- няколко резена лимон (шайби)
- листа салвия, ако имате
- зехтин
- 250 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и намачкайте чесъна.
2. Сгорещете 2-3 с.л. олио в тиган и гответе лука и чесъна няколко минути.
3. Добавете измитите листа спанак, покапете с лимоновия сок, овкусете със сол и пипер и гответе още 4 минути при периодично разбъркване. Махнете от котлона.
4. Пуешкото месо разрежете на пеперуда - трябва да остане цяло парче. След това начукайте, за да изтъните. Поръсете със сол и пипер.
5. Разстелете месото на удобен плот, изсипете плънката в едната част по ширина в него, поръсете рендосаното жълто сирене и навийте на руло. Ако е необхдимо, стегнете с конец.
6. Редете лентите бекон плътно по повърхността на рулото, за да се увие в тях.
7. Вземете тава, на дъното ѝ сложете цели стръкове магданоз, върху тях наредете шайби лимон (4-6 броя) и отгоре положете полученото руло.
8. Сложете листа салвия върху месото, покапете със зехтин и внимателно налейте бялото вино в съда.
9. Увийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 30 минути. След това разгърнете, полейте рулото с отделилия се сос и допечете за 20-тина минути.
10. Сервирайте със зеленчуци за гарнитура.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ