Мариновано пържено пуешко на маслена баня
Пуешки хапки на маслена баня с подправки.
Необходими продукти:
- 1-1,3 кг пуешко месо - може и с кост
- сокът на 1 лимон
- 1 с.л. червен пипер
- 1,5 ч.л. сол
- 1 ч.л. смлян карамфил
- 1 ч.л. смлян джинджифил
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. смлян кориандър
- 1 ч.л. смлян кимион
- 2/3 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. лют пипер (или го пропуснете, ако не харесвате люто)
- 4 с.л. зехтин
- мазнина за пържене на маслена баня
- зеленчуци и сос за поднасяне
Начин на прогготвяне:
1. Нарежете месото на големи хапки или според спецификата на костта, ако има кокали. Прехвърлете в купа.
2. Поръсете със сол, пипер, червен и лют пипер, кимион, куркума, джинджифил, карамфил и кориандър. Обтрийте много добре. След това залейте с лимоновия сок и зехтина и разбъркайте. Оставете да се маринова за 2 часа или 1 нощ.
3. Сгорещете на умерен огън мазнина в съд за дълбоко пържене - фритюрник или тенджера. Пускайте хапките и гответе между 10 и 12 минути - времето зависи от размера на парчетата.
4. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Разчупете някое от месцата, за да се уверите, че е сготвено добре и във вътрешността.
5. Поднесете с пресни зеленчуци и сос по избор.
Източник: YouTube/Island Vibe Cooking
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ