Регистрация

Мариновано пържено пуешко на маслена баня

Мариновано пържено пуешко на маслена баня
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 861

Пуешки хапки на маслена баня с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-1,3 кг пуешко месо - може и с кост
  • сокът на 1 лимон
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. смлян карамфил
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. смлян кориандър
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 2/3 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. лют пипер (или го пропуснете, ако не харесвате люто)
  • 4 с.л. зехтин
  • мазнина за пържене на маслена баня
  • зеленчуци и сос за поднасяне

Начин на прогготвяне:

1. Нарежете месото на големи хапки или според спецификата на костта, ако има кокали. Прехвърлете в купа.

2. Поръсете със сол, пипер, червен и лют пипер, кимион, куркума, джинджифил, карамфил и кориандър. Обтрийте много добре. След това залейте с лимоновия сок и зехтина и разбъркайте. Оставете да се маринова за 2 часа или 1 нощ.

3. Сгорещете на умерен огън мазнина в съд за дълбоко пържене - фритюрник или тенджера. Пускайте хапките и гответе между 10 и 12 минути - времето зависи от размера на парчетата.

4. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Разчупете някое от месцата, за да се уверите, че е сготвено добре и във вътрешността.

5. Поднесете с пресни зеленчуци и сос по избор.

 

Източник: YouTube/Island Vibe Cooking

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта