Протеинов хляб от пуешка кайма с лук
Руло от пуешка кайма с коричка от доматен сос.
Необходими продукти:
- 4 с.л. олио
- 2 глави лук
- 1 ч.л. кимион на прах
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 3 скилидки чесън
- 3 с.л. сос Уорчестър
- 70 г галета
- 175 пилешки бульон
- 1 кг пуешка кайма (може и пилешка) или месо, което да смелите у дома
- 2 ч.л. сол + 1/2 ч.л. черен пипер
- 2 яйца
- 125 мл кетчуп
- 1 ч.л. червен сладък пипер
- 1 ч.л. кафява захар
- 1 ч.л. чесън на прах
Начин на приготвяне:
1. Лука и чесъна наситнете. Сгорещете олиото в тиган и запържете на умерен огън лука за 5 минути, а след това добавете и чесъна и гответе още 1 минута при периодично бъркане. Овкусете с пипер, сос Уорчестър и кимион - гответе и бъркайте още минута. Изсипете в купа тази запръжка.
2. В купичка смесете галетата с пилешкия бульон.
3. Добавете при запръжката каймата и отгоре залейте с набъбналата галета. Овкусете със сол и пипер, чукнете 2 яйца и замесете. Приберете в хладилник докато му дойде времето.
4. В друга съдинка разбийте кетчупа с червения пипер, кафявата захар и чесън на прах.
5. Сложете голям лист фолио в тава и изсипете каймата. Оформете я във вид на хляб и отгоре намажете с половината от кетчупената смес. Използвайте кухненска четка за най-лесно.
6. Пъхнете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. След това извадете, намажете с останалия доматен сос и приберете отново за 5 минути.
7. След изваждане изчакайте да се охлади и нарежете на филийки като хляб.
Източник: YouTube\Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ