Регистрация

Пудинг с хляб и масло

Пудинг с хляб и масло
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3590

Тестен десерт с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 дебели филийки хляб
  • 3 яйца
  • 3 ч.ч. пълномаслено мляко
  • ½ ч.ч. много фина захар
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • масло за намазване и намасляване на съда
  • захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 160°С и намаслете огнеупорен съд много добре.

2. Намажете филийките хляб с масло и от двете страни.

3. В голяма купа, разбийте яйцата, млякото, захарта и екстракта от ванилия. Полейте подредените в съда за печене филийки и оставете за 3 мин.

4. Поръсете с щедро количество захар и печете на водна баня във фурната за 1 час и 5 мин. Пудингът трябва да стане златисто-кафяв и хрупкав.

5. Оставете да престои 5 мин. и поднесете топло с крем ванилия.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта