Пудинг с хляб и масло
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 3590
Тестен десерт с масло.
Необходими продукти:
- 10 дебели филийки хляб
- 3 яйца
- 3 ч.ч. пълномаслено мляко
- ½ ч.ч. много фина захар
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- масло за намазване и намасляване на съда
- захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 160°С и намаслете огнеупорен съд много добре.
2. Намажете филийките хляб с масло и от двете страни.
3. В голяма купа, разбийте яйцата, млякото, захарта и екстракта от ванилия. Полейте подредените в съда за печене филийки и оставете за 3 мин.
4. Поръсете с щедро количество захар и печете на водна баня във фурната за 1 час и 5 мин. Пудингът трябва да стане златисто-кафяв и хрупкав.
5. Оставете да престои 5 мин. и поднесете топло с крем ванилия.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ