Индийски хляб Наан
Лесна рецепта за тънкия индийски печен хляб.
Необходими продукти:
- 4 1/2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.ч. кисело мляко
- 1 яйце
- 2 ч.л. сол
- 3 с.л. захар
- 1 ч.ч. топла вода
- 1 пакетче суха мая
Начин на приготвяне:
1. В малка купа сложете захарта и пакетчето мая топла вода и разбъркайте. Оставете да престои 10 мин., докато се разтвори.
2. Смесете киселото мляко, яйцето, солта и брашното в по-голяма купа.
3. Смесете разтворената мая с брашнената смес.
4. Омесете тесто за около 5 мин. докато стане гладко. Ако е необходимо, добавете още вода или брашно.
5. Сложете тестото в намаслена купа и покрийте с кърпа. Оставете да втаса на топло за около час - докато удвои обема си.
6. Изрежете еднакви кръгове от тестото, с големина на юмрук и ги разточете на тънък овал.
7. Печете в плитка тавичка на 200ºС за около 12-15 мин. докато покафнеят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ