Почти домашен ябълков галет
Средно | Порции 2-4
| Видяна: 3952
Ябълков пай с масло.
Необходими продукти:
- готово тесто за пай
- 1 голяма ябълка на тънки парченца
- 1/4 чаша захар + още малко за поръсване
- 1 яйце с малко вода за намазването
- парченца масло
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната на 200 градуса.
2. Смесете ¼ чаша захар с тънконарязаните парченца ябълка.
3. Разточете тестото върху тава за печене. Изсипете ябълките в центъра. Оставете около 5 см отстрани, за да може да се завие тестото.
4. Завийте страните на галета.
5. Сложете парченца масло върху ябълките.
6. Намажете тестото с яйце и поръсете със захар.
7. Печете 30 минути докато ябълките са готови.
Сервирайте горещ с ванилов сладолед – божествено е!
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ