Регистрация

Постно ризото в доматен сос



Постно ризото в доматен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1994

Вегетариански ориз по италиански с бяло вино, зеленчуков бульон и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Безмесно ризото готви Иван Звездев в своя канал Кухнята на Звездев, за да разкрие някои от тайните на апетитното италианско ризото. Рецептата е съвсем семпла, а 4 порции от ястието са готови за по-малко от половин час. Затова ако искате бърза вечеря в италиански стил, опитайте с тази рецепта.

Чесънът се наситнява, а оризът НЕ се мие. В тиган се сгорещява зехтин и чесънът се пържи за минута. После се добавя ориз от сорт, подходящ за ризото. Кои са тези видове - гледайте във видеото. След леко запържване на зърната се налива сладникаво бяло вино. Щом се абсорбира от ориза, се изсипва доматения сос и постепенно се добавя врял бульон. Идеята е ястието да стане с кремообразна текстура. По правило се готви точно 17 минути. Зърната трябва да останат ал денте - леко хрупкави в сърцевината си.

На финала италианската гозба се подправя с босилек - сух или пресен, добавя се сол при нужда и по желание кедрови ядки, пекнати на сух тиган, за да разкрият ароматите си. Ако не държите да е постно, можете да спазите традицията, добавяйки настърган пармезан, който създава приятна спойка и завършеност на вкуса.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. айс
  2. 400
  3. МА
  4. домашен
  5. във
  6. КИШ
  7. бри
  8. ЯЙЦА
  9. пиле

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта