Ризото със спанак по флорентински
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3208
Постен ориз арборио с печурки и зелени подправки.
Бон Апети
Излъчен на 21.11.2016
Готвим постно ризото, като смесваме оризовите зърна със зелен сос от пюрирани заедно спанак, магданоз и естрагон. За повече лукс на ястието добавяме сотирани гъби, като се стараем да не използваме животински продукти. Ако обаче вие не постите или не сте на вегетарианска диета, не се свенете да обогатите рецептата с рендосан кашкавал или пармезан, а дори и жарнати на сух тиган кубчета бекон. Импровизирайте според вкуса си.
Най-важните съставки
гъби, гъби печурки, естрагон, зеленчуков бульон, зехтин, листа бейби спанак, лук, магданоз, ориз „Арборио”, сол, сол и пипер, спанак, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ