Ризото с круши и синьо сирене
Бяло вино, круша и сладко синьо сирене овкусяват ориза ви.
Необходими продукти:
- 2 скилидки чесън
- 1 круша
- прясно смлян черен пипер
- 100-130 г ориз
- ½ чаша бяло вино
- 150 г сладко синьо сирене (например горгонзола долче)
- 1 чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. Обелете чесъна и разрежете скилидките на половинки, обелете и изчистете крушата от семките и я нарежете на кубчета, след което запържете чесъна и крушата в малко олио на средно силен котлон за 4-5 минути.
2. Добавете ориза и го запържете за още няколко минути, след което прибавете половината чаша бяло вино и изчакайте да се изпари. Добавете сиренето и чашата мляко и разбъркайте, за да се разтопи сиренето.
3. Овкусете със сол и черен пипер и добавяйте по 1 чаша вода докато оризът се свари „ал денте”.
4. Сервирайте ястието горещо и добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ