Постни пълнени сухи чушки с ориз, праз и булгур
Средно | Порции 6
| Видяна: 5773
Сладка домашна питка с плодове и ядки и една позабравена руска рецепта за варена риба.
Бон Апети
Сезон 5
Излъчен на 05.01.2015
Днес ще готвим позабравени рецепти от руската кухня:
- Риба разсол или филе от бяла риба, сварено в подсолена вода и поднесено с гарнитура от кус-кус и печени зеленчуци и полято с магданозен сос.
- Пълнени чушки раки - постни червени сухи чушки, пълнени с кисело зеле, ориз, булгур, лук и запечени в зелев сок.
- Владишка пита - сладък хляб с канела, орехи, ябълки и кисело мляко.
Най-важните съставки
бакпулвер, брашно, булгур, бяла риба, жълтък, захар, зелева чорба, зехтин, канела, кисело зеле, кисело мляко, кус-кус, лимон, лук, люта чушка, магданоз, малки люти чушлета, мед, моркови, олио, орехи, орехи пекан, ориз, праз лук, сол, сол и пипер, стафиди, цвекло, целина, червени чушки, черен пипер, чесън, чушки, ябълки, яйце
Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 3 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ