Постни пълнени лукчета с плодове и ядки
Постна нова рецепта за Бъдни вечер с пикантен ориз и стафиди.
Бон Апети
Излъчен на 25.11.2015
Пълненият лук е вид сарма, която не се готви често в българското семейство. Все пак манджите за периода на пости и за трапезата на Бъдни вечер сякаш поовехтяха от повтаряне, затова тази идея може да бъде свежия удар в менюто ви за Бъдни вечер. Ястието е зимно, затова и се готви бавно, но приготовлението му е забавно. Фурната върши повече работа от готвача, така че ще имате време да спретнете и останалите шест гозби за спазване на традицията. Пикантният пълнеж от ориз, стафиди и орехи партнира добре с лучената външност, а своеобразните сарми носят обаяние както с вкус, така и с атрактивна визия. Вижте точно как да си ги направите:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ