Гарнитура от булгур със зеленчуци
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 2836
Постен пържен булгур със спанак и лук.
Бон Апети
Излъчен на 30.10.2015
Любителите на арабската кухня могат да се насладят на нещо вкусно и постно, което малцина в България са опитвали. Булгурът в тази рецепта не се готви по традиционния начин - с варене, ами влиза в сгорещен тиган, където вече се пържи лук. Така ястието се превръща в своеобразен ориенталски пилаф без ориз. Скоро в манджата се настанява и наситнен спанак и така получаваме една арабска гарнитура или пък веганско основно.
Най-важните съставки
булгур, зеленчуков бульон, зехтин, индийско орехче, лук, сол, сол и пипер, спанак, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ