Постна яхния с картофи и грах
Веганска манджа с картофи, спанак, грах и сосче за топкане.
Бон Апети
Излъчен на 06.04.2017
Готвим българска яхния без животински продукти, като през пролетта и началото на лятото можем да заложим на пресни картофи, които ще се разварят много по-лесно и ще придадат по-голяма плътност на вкуса. В запържените в тенджера лук и чесън се добавят доматен сос, зеленчуков бульон и картофите, нарязани на едро. Оставяме ястието да покъкри в компанията на дафинов лист, след което добавяме равно количество на картофите замразен грах, след него - наситнен спанак и оставяме манджичката да се досготви. Накрая я овкусяваме с пресен магданоз, сол и пипер и сме готови да я сервираме. Хубаво е на трапезата да има и хляб, защото сосът на ястието изкушава да бъде топнат. Онези, които не са на строги пости, могат да използват вместо зеленчуков - пилешки бульон, както и да поднесат с лъжичка заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ