Грах яхния с моркови и сметана
Грах с моркови в сметанов сос.
Необходими продукти:
- 1 голяма консерва грах
- 2 моркова
- 1 с.л. олио
- 1 глава лук
- сол и пипер на вкус
- 200 мл пилешки бульон или вода
- 200 мл течна сметана
- 2с.л. брашно
- 2-3 стръка пресен копър
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на ситно, а морковите - на кръгчета.
2. Сгорещете в тенджера зехтина и запържете в него лука до прозрачност. Добавете моркова, пържете докато започне да залепва за дъното и след това залейте с пилешкия бульон или водата, като предварително ги затоплите. Оставете да къкри 10 минути.
3. През това време отцедете грахта от консервата и направете сметановия сос като подгреете сметана и разтворите в нея брашното.
4. Изсипете грахта в тенджерата, оставете да заври и на тънка струйка налейте сметановия сос. Оставете да ври до сгъстяване в желаната от вас консистенция. Овкусете със сол и пипер.
5. Преди сервиране украсете с пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ