Полезен домашен шоколад с екстри
Домашни шоколадови барчета с масло, кокосова мазнина и неподсладено какао. Можете да направите домашен шоколад със стевия за още по-здравословно.
Необходими продукти:
- 30 г масло
- 3 с.л. кокосово масло (разтопете ги и тогава загребете 3 лъжици, за да е точен грамажът)
- 30 г захар или 10 г стевия на прах
- 30 г неподсладено какао на прах
- щипка сол
- по избор - стафиди, лешници, бадеми, кашу, тиквено семе или други добавки от ядки и сушени плодове
Начин на приготвяне:
1. Замерете маслото и кокосовото масло и ги изсипете в касерола.
2. Пуснете котлона на слаб към умерен огън и щом се разтопят, добавете захар или стевия и щипка сол. Бъркайте докато се разтвори.
3. Сипете какаото и мешайте до получаването на хомогенен крем. Махнете от огъня и бъркайте още 2-3 минути. Не е необходимо въобще сместа да завира, а само да се смесят добре продуктите.
4. Разпределете получения шоколад на дъното на силиконови формички с дебелина около 1,5 см.
5. Отгоре поръсете с ядки или сушени плодове по избор.
6. Приберете в хладилник за 2 часа.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ