Домашен течен шоколад с яйца и ядки
Средно | Порции 300 мл
| Видяна: 1540
Домашна Нутела с лешници и мляко.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 600 г захар
- 2-4 с.л. какао на прах (неподсладено)
- ванилова есенция
- 4 с.л. брашно
- 200 г лешници
- 40 г масло
- 400 мл мляко
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта на крем.
2. Добавете млякото и ванилията и разбийте отново.
3. Добавете брашното и пак разбийте.
4. Лешниците смелете в чопър и изсипете в сместа.
5. Преместете на котлона и добавете маслото.
6. Разбърквайте на слаб огън до сгъстяване, като се стараете да не закипи.
7. Прехвърлете в бурканче от шоколад нутела и проверете дали близките ви ще открият разлика във вкуса.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ