Регистрация

Плоски печени кюфтета от нахут



Плоски печени кюфтета от нахут
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3200

Постни нахутени кюфтета с бирен сос и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон апети

Излъчен на 21.03.2016

По време на пости и ревностният християнин заслужава кюфтенца. Тези кюфтета са постни обаче, затова ги приготвяме от нахут в консерва, смесен с лук и нахутено брашно. Оформяме ги като шницели и овалваме в галета, а за да са по-зравословни - не ги пържим, а ги печем на фурна. Ако залагате на вкуса пред качеството на храната, можете да се опитате да ги изпържите и на маслена баня, но тогава направете кюфтенцата по-кръгли и по-малки. И докато веганското ястие се готви, остава време за сос - от бира и горчица, който обаче е добре да не изливате директно върху кюфтенцата, а да поднесете встрани, защото той ще омекоти иначе съвършената им хрупкава златна коричка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта