Салата с нахут
Нахут с целина и майонеза.
Необходими продукти:
- 1 консерва нахут, отцеден
- 1 консерва риба тон
- 1 глава лук, нарязан
- 1 червена и една жълта чушка, нарязани
- 1 стрък целина, нарязана
- 4 скилидки чесън, на филийки
- нарязан магданоз
- 8 супени лъжици майонеза
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Първо, смесете всички нарязани съставки в голяма купа, добавете майонеза и зехтин и разбъркайте. Ако суровият лук ви идва в повече, можете да го накиснете във вода за няколко минути, за да убиете част от аромата.
2. Също можете да прибавите консерва царевица, за да смекчите вкуса.
3. Причината, поради която отлагаме добавянето на рибата и нахута, е, че те попиват майонезата и зехтина много бързо и така се налага да сложите още от мазнините.
4. Когато объркате зеленчуците, можете да сложите рибата тон и нахута, да подправите със сол и пипер и да ги забъркате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ