Чана масала - пържен нахут с подправки
Нахут по индийски, запържен с чили чушки.
Необходими продукти:
- 1 голяма консерва нахут
- ½ чаена чаша вода
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. куркума
- 1 малък лук
- 5 зелени люти чушки
- 1 ч.л. чеснова паста
- ½ ч.л. джинджифилова паста
- 2 големи домата
- 2 супени лъжици олио
- 1 ч.л. семена от кимион
- 1 ч.л. смлян кориандър
- ½ ч.л. гарам масала (индийска подправка)
- ¼ ч.л червен пипер
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 2 супени лъжици пресни листа от кориандър
Начин на приготвяне:
1. В кухненски робот смесете лука, чушките, чесъна и джинджифила.
2. Пюрирайте доматите отделно.
3. Загрейте олио в тиган и сложете семената от кимион. Когато започнат да подскачат, бързо добавете лучената смес и гответе до златисто.
4. Добавете доматите и гответе още 5 минути.
5. Добавете смления кориандър, гарам масала, куркумата, червения пипер и лимоновия сок.
6. Прибавете и нахута и оставете да ври около 15 минути, за да се смесят всички аромати.
7. Добавете сол и гарнирайте с пресни листа от кориандър.
8. Бихте могли да добавите също и 2 малки картофа на кубчета, преди да сложите нахута.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ