Плодова пита с ябълки и карамел
Поглезете се с вкусен десерт с ябълки и канела.
Необходими продукти:
- 8 ч.ч. обелени и нарязани ябълки
- 1 ч.ч. сос карамел
- 2 ч.ч. овесени ядки
- 6 с.л. масло, разтопено
- 1 ч.ч. кафява захар
- 2 ч.л. канела
- тесто за 2 пая
- брашно
Начин на приготвяне:
1. Наръсете нарязаните ябълки с малко захар и канела, разбъркайте да се овкусят равномерно и оставете настрани.
2. Разточете тестото за пай за тавичка с размер 23 х 33 см.
3. Наредете ябълките върху тестото.
4. Смесете овесените ядки с разтопеното масло, кафявата захар и няколко супени лъжици брашно. Разпределете овесената смес върху ябълките.
5. Печете на 180 С докато ябълките омекнат, а слоят с овесените ядки стане хрупкав (35-40 минути).
6. Наръсете плодовата пита с карамела още щом я извадите от фурната.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ