Панирани ябълки със сметана и ликьор
Палачинки от ябълки с канела и мед.
Класиката от ябълки с мед и канела прераства в десертното удоволствие по рецепта на Ути Бъчваров - ябълкови палачинки. Направата не е особено сложна, а крайният резултат е смайващ десерт.
Животинска сметана се разбива на пяна. Можете да я обогатите с още мед и канела или пък да капнете малко ароматен ликьор. Това е топингът за сладкиша, който е по желание и лесно може да се замени с подсладена заквасена сметана или топка сладолед. Останалата част от рецептата е истинската същина.
Ябълките се обелват, сърцевината се чисти и се режат на шайби. Покапват се с лимон, за да не потъмнеят и вкусът им се засилва с пудра захар и още канела. Остават да чакат панировката си. За нея се смесват канела, мед, бакпулвер, мляко, масло, яйце и брашно, за да се получи гъста палачинкова смес. Взима се кръгче ябълка, овалва се щедро в тестото и се пържи в намазнен тиган до златиста коричка.
А на финала сервирате с топинг по желание. Ето различни палачинки или пък различна рецепта за пържени ябълки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ