Пица Трио с тиква и прошуто
Пица, която си отива с качествено вино.
Необходими продукти:
- готово тесто за пица (тънко)
- 100 г тиква (сладка по възможност)
- 200 г прошуто
- 100 г козе сирене
- 50 г кедрови ядки
- тим
- чесън (по желание)
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете малко тиква на кубчета от по 1-2 см и ги изпечете с малко зехтин, поръсени с чесън и тим, докато станат златисто-кафяви. Извадете ги и оставете да се охладят. Можете да ги приготвите няколко дни предварително.
2. Когато приготвяте пицата, размразете тестото и сложете отгоре от тиквата. Надупчете леко с вилица. Поръсете с кедрови ядки и тим, после натрошете отгоре козе сирене и го подредете сред тиквата. Покрийте с резени прошуто. Поръсете с малко зехтин и смлян черен пипер.
3. Сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете до готовност. Сиренето трябва да се разтопи и да образува мехурчета, прошутото да е хрупкаво, а коричката на пицата все още мека. Отнема около 5 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ