Пица на грил със сирена
Пица с маслини, гъби и... каквото ви дойде на ум.
Необходими продукти:
- тесто за пица (можете да си направите сами или да използвате готово от магазина)
- зехтин
- моцарела (или сирене по избор)
- доматен сос
- за топинга: босилек, розмарин, маслини, сотирани гъби, всичко, каквото предпочитате
Начин на приготвяне:
1. Загрейте барбекюто. Може да използвате газов грил или на въглища.
2. Междувременно разточете тестото за пицата в тавичка с големина по избор (внимавайте да не е по-голяма от грила) и оформете блата. Ако ви остане тесто, използвайте го за втора пица.
3. Поръсете с брашно тавичката от вътрешната страна и сложете тестото отгоре. Намажете го със зехтин и и сложете върху барбекюто (така че тестото със зехтина да е надолу към грила). Намажете отгоре с още зехтин и с помощта на метална шпатула обърнете пицата. Сега хрупкавата страна трябва да е отгоре - тук ще подредите топинга.
4. Намажете с доматен сос. Добавете малко сирене и продуктите за топинга. Не прекалявайте с топинга, за да не се разпадне пицата при изваждане. Покрийте грила с капака и оставете за няколко секунди. Отворете капака и проверете дали сиренето се е разтопило. Ако е така, извадете я от грила и поднесете. Ако не е готова, просто изчакайте още известно време.
*Може да опитате различни комбинации - сирене чедар, месо (или соев заместител) и салца за мексиканска пица; зехтин, козе сирене и босилек за свежа пица; моцарела, доматен сос, ананас (и шунка) за хавайска пица или пък варианти по ваш избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ