Пица на грил
Бърза домашна пица без месо.
Необходими продукти:
- тесто за пица (готово или домашно приготвено)
- зехтин
- моцарела (или сирене по избор)
- доматен сос (готов или домашно приготвен)
За топинга:
- босилек
- розмарин
- маслин
- сотирани гъби
- доматена салца
- ананас (по избор)
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете барбекюто. Може да използвате газов грил или грил на въглища.
2. Междувременно разточете тестото за пицата до желания размер, но не по-голям от грила. Ако тестото е прекалено много, разделете го и заделете излишното под влажна кърпа до използване.
3. Набрашнете тавичка за печене и сложете тестото. Намажете го със зехтин и сложете тавичката върху грила. Намажете с още зехтин и с метална шпатула обърнете тестото, след като се поизпече от едната страна.
4. Намажете с доматен сос и разпределете сиренето. Покрийте с избраните за топинга продукти (но не претоварвайте повърхността на тестото, за да не се натроши пицата). Затворете грила с капака и изчакайте докато сиренето се разтопи.
5. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ