Пита с чеснови гъби, сирене и яйце
Ароматна пита със сърцевина от топли зеленчуци.
Необходими продукти:
- шепа гъби, нарязани на тънко
- 1-2 скилидки чесън, ситно нарязани
- малко парче сирене бри, нарязано на парчета
- 1 пита хляб
- 1 яйце
- нарязан магданоз за гарнитура
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Изпържете гъбите в зехтин и добавете чесъна на половината на пърженето. Трябват им около 5 минути.
2. В същото време, изпържете едно яйце на очи като го оставите рохко.
3. Когато остава около минута пържене, добавете резените бри при гъбите и оставете сиренето да се размекне.
4. Сипете гъбите и мекото сирене бри в питата. Можете да направите питата изправена, за да изглежда по-добре, като изрежете дъното и отворите овал в нея.
5. Сложете яйцето на очи върху гъбите.
6. Гарнирайте с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ