Регистрация

Пиле с ориз в плик на фурна

Пиле с ориз в плик на фурна
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3163

Печено пиле в плик с ориз, моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • 1,5 ч.л. чесън на прах или на гранули
  • 1 ч.л. сол
  • 2/3 ч.л. черен пипер - млян
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 4 с.л. олио
  • 1 голям морков - около 180 г
  • 1 глава лук
  • 5 карамфилчета
  • 1 ч.л. куркума + 1 ч.л. сол + 1/3 ч.л. черен пипер + 1 ч.л. червен пипер
  • 200 г ориз
  • 200 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Извадете пилето от хладилника предварително, за да се стопли на стайна температура. Подсушете го, ако е образувало конденз или е пуснало кръв или вода. Смесете чесъна, солта и двата вида пипер и разбъркайте. Обтрийте пилето хубаво и покапете с мазнината. Обтрийте отново и оставете настрана да се маринова докато подготвите останалата част.

2. Вземете голям плик за готвене на пуйка. Сипете в него куркумата и останалите подправки, които вървят с нея в описанието на продуктите. Разбъркайте.

3. Морковите нарежете на полумесеци. Главата лук обелете и шпиковайте с карамфилчетата. Ориза измийте докато водата се избистри.

4. Смесете морковите и ориза, изсипете ги в плика и размешайте с подправките. Добавете главата лук. Сипете 200 мл топла вода.

5. Пъхнете и пилето в плика с гърдите нагоре и гърбът към ориза. Завържете плика и го поставете в голяма тава.

6. Сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

7. Извадете тавата и с клечка за зъби пробийте плика на 5 места. Върнете обратно на същата температура за още 25 минути.

8. Разрежете внимателно плика 10 минути след изваждане от фурната. Прехвърлете ориза и пилето в плато и поднесете.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта