Регистрация

Пилешки хапки с бял ориз на котлон

Пилешки хапки с бял ориз на котлон
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 756

Бързо пилешко в сметана и домати, поднесено с бял ориз на тенджера.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пилешко филе
  • 1/2 лимон
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. чесън на прах или 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. куркума
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 100 мл млечна течна готварска сметана
  • 200 г ориз + 500 мл вода за гарнитурата
  • масло по желание (около 40-50 грама)

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на хапки. Прехвърлете в купа и добавете намачкан (минат през преса) чесън или чесън на прах. Овкусете със сол, пипер и куркума и залейте с олиото. Разбъркайте и оставете да се маринова между 10 минути и 12 часа.

2. Сгорещете тиган с незалепващо покритие на умерен огън и изсипете месото с все отделилия се сос в съда от мариноването. Бъркайте няколко минути.

3. На съседен котлон изсипете в тенджерка измития много добре ориз и залейте с водата. Може да е вряла, ако искате да стане по-бързо. Сложете капак и оставете да се вари около 25 минути.

4. Добавете при запечатаните и вече побелели пилешки хапки сметаната и доматения концентрат. Разбъркайте, намалете огъня, сложете капак на тигана и оставете да се готви 10-15 минути.

5. Когато оризът попие всичката вода проверете дали е готов - не бива да хрупа. Овкусете със сол и добавете масло по желание. Разбъркайте и разпределете в порции.

6. Опитайте на подправки пилешкото. Ако и то е готово, покапете го финално с лимоновия сок и допълнете чиниите с ориз с месото и соса от готвенето му. Сервирайте.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта