Регистрация

Пиле с консервирани лимони и кус-кус

Пиле с консервирани лимони и кус-кус
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4091

Пилешко с нетрадиционна гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 четвъртинки консервирани лимони (около 1 1/4 лимон), нарязани на малки парчета
  • 1 глава лук, нарязан
  • 1 с.л. джинджифил и 1 с.л. куркума
  • 500 г пилешко, обезкостено, нарязано на не много малки парчета
  • зехтин
  • 10 маслини
  • не е необходима сол, тъй като лимоните имат достатъчно

Начин на приготвяне:

На консервираните лимони:

1. Срежете лимона почти наполовина, като оставите двете части свързани. Направете същия разрез и перпендикулярно, така че да се получат 4 парчета, но свързани от кората на лимона.

2. Добавете колкото се може повече сол.

3. Сложете в стъклен буркан с винтова капачка.

4. Пригответе по същия начин останалите лимони и ги сложете в буркана, колкото побере (около 6 лимона в 1-литров буркан).

5. Добавете лимонов сок от други лимони, докато покриете тези в буркана.

6. Добавете още сол.

7. Затворете хубаво с капачката.

8. На всеки 1-2 дни за около седмица добавяйте още сол.

9. Оставете на сухо, хладно и тъмно място за 4-6 седмици.

На пилето:

1. Запържете пилето в зехтин докато побелее месото.

2. Извадете пилето и го заделете със соса.

3. Запъжете глава лук в 1 с.л. зехтин.

4. Добавете джинджифила и куркумата, заедно с малко пипер и разбъркайте за около 1 мин. (внимавайте да прегорите куркумата).

5. Добавете пилешкото, 1 ч.ч. (250 мл) вода, лимоните и 1 с.л. от соса им.

6. Оставете на слаб огън за 20 мин.

7. Поднесете с кус-кус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта