Паста с пълнено пиле със спанак и кашкавал
Естетични и вкусни пилешки рулца.
Необходими продукти:
- 6 пилешки гърди без кости и кожа
- 600 г млад спанак
- 1 ч. ч. сладък босилек
- 3 с. л. зехтин
- моцарела (може и сирене фета)
- настърган пармезан
- 1 голям буркан домати и чушки
- паста Лингуине или други спагети по избор
Начин на приготвяне:
1. Сипете малко зехтин в тавичка, изчистете и нарежете спанака и наредете близо половината на дъното.
2. Начукайте пилешките гърди, така че да станат плоски и лесно да се пълнят и завиват на руло. Овкусете със сол и черен пипер, наредете ред спанак, моцарела и босилек и завийте на руло. Наредете рулата в тавичката с шева надолу върху леглото от спанак - на разстояние едно от друго. Покрийте ги с останалата част от спанака, поръсете отново със зехтин и покрийте с алуминиево фолио. Печете 35 минути на 180 С.
3. В последните 10 минути отстранете фолиото и поръсете всяко пилешко руло с настъргания пармезан.
4. Докато чакате пилешките рула да се изпекат, изсипете доматената смес в тиган, загрейте и когато кипне, добавете малко нарязан босилек и чесън на вкус, като отцедите излишната вода. Сварете водата за пастата и сложете пастата да се вари успоредно с настъргването на пармезана в последните 10 минути от печенето.
5. Добавете пастата в доматения сос в последните няколко минути на готвенето и наредете пилешките рула в чинии. Можете или да нарежете на резени пилешките рула и да ги сервирате наредени върху пастата или да сложите по едно руло върху всяка порция спагети (както е на снимката).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ