Пиле с есенни плодове на фурна
Печено пилешко с райски ябълки и зелени ябълки.
Лесно есенно пилешко - пълнено с ябълки и глазирано с пюре от райски ябълки се готви в канала Всегда Вкусно. Това е бързо за направа семейно ястие, което можете да сервирате в допълнение с ориз или картофено пюре, за да стане още по-питателно. Но дори и поднесено само с плодовете от готвенето, си остава страхотна вечеря или обяд.
Пилето се почиства от останали перушинки, а след това се обтрива със сол и пипер. Пълни се с парчета ябълки и райски ябълки и се зашива. Вместо райски ябълки можете да използвате сладки круши или сини сливи. Останалите плодове се пюрират със зехтин и с тях се маже птицата отгоре, за да се образува карамелена коричка, когато захартите се запекат.
Остава да налеете малко вода в тавата, да поръсите с пипер по желание и да запечете на 180 градуса за 1 час. После директно е готово за хапване. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК, а видеото ще ви покаже нагледно как се готви тази вкусна карамелена печена птица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ