Регистрация

Пилешко със сирене, круши и босилек

Пилешко със сирене, круши и босилек
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4028

Пилешки гърди със зеленчуци, сирене и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филета от пилешки гърди
  • 4 филии сирене таледжо* (или друг вид сирене по избор)
  • 1-2 пресни круши, нарязани на филии
  • 2 шепи пресни листа от босилек, нарязани
  • 3 с.л. захар
  • 150 мл вода
  • сол и черен пипер на вкус
  • маруля
  • листа от червена цикория
  • листа от аругула или рукола
  • чери домати
  • зехтин екстра върджин
  • балсамов оцет (не е задължителен)

*вид меко италианско сирене, подобно на бри, но много миризливо

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете марулята и чери доматите, добавете капка балсамов оцет и зехтин, разбъркайте добре и разделете в 4 чинии.

2. В малък съд карамелизирайте захар: загрейте захарта и водата и разбърквайте често.

3. Когато захарта се карамелизира, добавете нарязаните листа босилек.

4. Продължете да готвите на бавен огън, докато босилекът омекне и сместа добие консистенцията на сироп. После оставете настрана.

5. Предварително загрейте печката.

6. Намажете с малко зехтин четирите пилешки гърди и ги поставете в тава за печене. Подправете ги със сол и черен пипер и ги печете по 3-4 мин от всяка страна.

7. Когато пилешките гърди се опекат и от двете страни, извадете ги от печката, добавете резенчетата круша, после добавете резенчетата таледжо.

8. Печете, докато сиренето се разтопи.

9. Поставете по един брой пилешки гърди в чиния и ги полейте с босилековата паста.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта