Пилешко с тиквички, лук и сметана
Пилешки хапки в сметанов сос с лук и тиквички.
Необходими продукти:
- 800 г пилешко филе (гърди)
- 2 глави лук
- 500 г тиквички
- 250 мл заквасена сметана (2 малки купчики)
- 100 мл вода или бульон
- сол и пипер
- олио
- риган или мащерка
- пресен копър
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото на хапки, поръсете със сол и пипер и покапете със зехтин или олио.
2. Сгорещете 1-2 с.л. олио в тиган и запържете пилешкото колкото да се запечата, да стане бяло и да пусне водата си. След това го извадете в чиния.
2. Лука наситнете, тиквичките също нарежете на кубчета.
3. Добавете малко мазнина в тигана от готвенето на пилешкото. Ако има вода от месото, махнете я. Запържете лука до златисто, добавете тиквичките и гответе още няколко минути на умерена температура при непрестанно бъркане.
4. Върнете пилешките мръвки в тигана, добавете сметаната, сол и пипер и налейте бульон или вода. Разбъркайте и захлупете с капак. Оставете да се готви 20-25 минути на умерена температура.
5. При сервиране поръсете с наситнен пресен копър. Идеалната гарнитура е от варени картофи - картофено пюре или картофена салата, която можете да приготвите докато ястието е на котлона.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ